๐™ถ๐š‘๐š’๐š ๐š๐šŽ ๐šŒ๐šŠ๐š•๐šŠ๐š๐š˜๐š›๐š’๐šŽ ๐š’๐š— ๐™ฟ๐šŽ๐š›๐š–๐šŽ๐š, ๐š๐š’๐šŠ๐š–๐šŠ๐š—๐š๐šž๐š• ๐šŠ๐šœ๐šŒ๐šž๐š—๐šœ ๐šŠ๐š• ๐™ฐ๐š•๐š‹๐šŠ๐š—๐š’๐šŽ๐š’

Aศ™a-i cฤƒ n-ai auzit pรขnฤƒ acum de Pรซrmet? Sau, dacฤƒ ai auzit, a fost รฎn trecere, fugitiv, ศ™i te-ai gรขndit cฤƒ n-ai ce sฤƒ vezi acolo, cฤƒ n-are plajฤƒ ศ™i cฤƒ baza รฎn Albania e Ksamil. Well, aศ™a am auzit ศ™i noi รฎnainte sฤƒ ajungem รฎn oraศ™. Am ajuns doar datoritฤƒ unei prietene dragi care e originarฤƒ de acolo ศ™i ne-a spus cฤƒ trebuie sฤƒ mergem sฤƒ vedem zona. Fฤƒrฤƒ prea mare รฎncredere, am acceptat ศ™i am zis cฤƒ tot umplem noi o sฤƒptฤƒmรขnฤƒ cu ceva. Dar cฤƒutรขnd pe Google Maps mai multe despre oraศ™ ศ™i locurile splendide care รฎl รฎnconjoarฤƒ, am ajuns sฤƒ credem cฤƒ o sฤƒptฤƒmรขnฤƒ va fi prea puศ›in. Aศ™a a ศ™i fost. Hai sฤƒ-ศ›i spun de ce!

Cuprins:
  1. Pรซrmet: localizare ศ™i acces
  2. O scurtฤƒ plimbare prin oraศ™
  3. Izvoarele termale Benje
  4. Canionul Lengarica
  5. Lacul Strรซmbec
  6. Cascada Sopotit
  7. Valea Vjosa
  8. Satele tradiศ›ionale
  9. Oraศ™ul Tepelenรซ ศ™i รฎmprejurimile
  10. Oraศ™ul Gjirokastรซr
  11. Unde sฤƒ te cazezi รฎn Pรซrmet
  12. Pฤƒrerea micilor exploratori

Pรซrmet: localizare ศ™i acces

Acest oraศ™ pitoresc este renumit pentru peisajele deosebite, cu munศ›i acoperiศ›i de pฤƒduri, cascade spectaculoase ศ™i bฤƒi termale vindecฤƒtoare. Cu o istorie bogatฤƒ ศ™i o tradiศ›ie culinarฤƒ autenticฤƒ, Pรซrmet e o destinaศ›ie de neuitat pentru cei care doresc sฤƒ exploreze farmecul autentic al Albaniei.

Oraศ™ul nu foarte mare (are รฎn jur de 10.000 de locuitori) se aflฤƒ รฎn sudul Albaniei, la doar 35 km de graniศ›a cu Grecia. Poate fi vizitat uศ™or, fฤƒcรขnd un mic ocol รฎn drum spre riviera albanezฤƒ, dar ศ™i รฎntr-un day trip din Ksamil, de exemplu, pentru cฤƒ e la 100 km de celebra staศ›iune.

Drumurile spre oraศ™ sunt foarte bune din ambele direcศ›ii. Drumul de la vama cu Grecia e proaspฤƒt asfaltat, iar cel dinspre Ksamil e ศ™i el foarte bun. รŽn oraศ™ sunt drumuri de toate felurile, asfaltate, cu dale sau de pietriศ™, รฎn funcศ›ie de zonฤƒ. Dar รฎn vara 2023 รฎncฤƒ se lucra รฎn unele zone, deci e semn bun ๐Ÿ™‚

O scurtฤƒ plimbare prin oraศ™

Supranumit ศ™i Oraศ™ul Trandafirilor, Pรซrmet are cรขteva locuri pe care meritฤƒ sฤƒ le vezi dacฤƒ ajungi รฎn zonฤƒ.

รŽn primul rรขnd, probabil cel mai cunoscut obiectiv din oraศ™ e Piatra Oraศ™ului, Guri i Qytetit. E o stรขncฤƒ de 42 m รฎnฤƒlศ›ime, pe care se poate urca pe fix 101 trepte (numฤƒrate de copii ๐Ÿ˜). รŽn vรขrful ei a fost ศ™i o veche cetate, de unde, dupฤƒ ce a ศ›inut piept cรขt de mult a putut invaziei otomane, conducฤƒtorul local Premt s-a aruncat รฎn apele Vjosei, รฎmpreunฤƒ cu fiica lui, pentru a nu fi capturaศ›i. รŽn cinstea acestui martir, oraศ™ul a fost numit Pรซrmet.

Priveliศ™tea de sus e foarte frumoasฤƒ, atรขt asupra Vjosei cea turcoaz, asupra oraศ™ului, promenadei ศ™i parcului de pe malul Vjosei, cรขt ศ™i asupra munศ›ilor care รฎnconjoarฤƒ oraศ™ul.

รŽn centrul oraศ™ului ai de vฤƒzut o piaศ›ฤƒ drฤƒguศ›ฤƒ, un parc cu loc de joacฤƒ ศ™i unul pentru plimbฤƒri, fรขntรขna รฎnconjuratฤƒ de trandafiri ศ™i mai multe strฤƒduศ›e pietruite, care trec printre case de piatrฤƒ ศ™i duc spre douฤƒ bisericuศ›e de piatrฤƒ, Sfรขntul Nicolae ศ™i Sfรขnta Parascheva.

Izvoarele termale Bรซnjรซ

La 13 km de Pรซrmet se aflฤƒ poate cel mai cunoscut ศ™i mai vizitat loc din regiune, izvoarele termale Bรซnjรซ. Aici, exact รฎn buza unui canion grandios, ies la suprafaศ›ฤƒ ape tฤƒmฤƒduitoare cฤƒutate de multฤƒ lume. Sunt mai multe izvoare sulfuroase, รฎn jurul cฤƒrora au fost construite bazine mai mici sau mai mari. Cel mai mare bazin e cel de la intrarea รฎn canion, cu diametru de aproximativ 15 m ศ™i adรขncime de 1,5 m.

Temperatura apei e undeva รฎntre 22-28 de grade, numai bunฤƒ de rฤƒcorit รฎntr-o zi caldฤƒ de varฤƒ. ๐Ÿ™‚ Totuศ™i, conศ›ine o cantitate destul de mare de sulf ศ™i e recomandat sฤƒ vฤƒ รฎmbฤƒiaศ›i รฎn reprize nu mai lungi de 20-25 de minute.

รŽntre reprizele de baie puteศ›i admira podul Kadiut, un pod de piatrฤƒ de la intrarea รฎn canion, puteศ›i intra รฎn grotele de la baza stรขncilor, unde au fost gฤƒsite relicve neolitice ศ™i eneolitice, sau puteศ›i face o plimbare prin…

Canionul Lengarica

Unul dintre cele mai lungi canioane din Albania, Lengarica impresioneazฤƒ prin sฤƒlbฤƒticia pe care o desfฤƒศ™oarฤƒ pe toศ›i cei 4,5 km ai lui. รŽncepe de la izvoarele termale ศ™i se รฎngusteazฤƒ ศ™i se adรขnceศ™te treptat, pรขnฤƒ รฎn punctul culminant, unde aproape ajungi cu mรขinile de la un perete la celฤƒlalt. Partea รฎngustฤƒ e cea mai spectaculoasฤƒ, pereศ›ii se ridicฤƒ verticali รฎn jurul tฤƒu, pรขnฤƒ la aproximativ 150 m รฎnฤƒlศ›ime, iar cerul dispare de tot. Te simศ›i minuscul รฎn comparaศ›ie cu mastodonศ›ii din jurul tฤƒu.

Un alt must see al canionului sunt cele douฤƒ cascade, aflate foarte aproape una de cealaltฤƒ. Nu te speria, nu va trebui sฤƒ te caศ›eri deasupra lor, cascadele sunt pe douฤƒ vฤƒi adiacente, care se varsฤƒ รฎn apa Lengaricฤƒi. Dacฤƒ pรขnฤƒ la cascade ศ›i s-a pฤƒrut spectaculos, sฤƒ ศ™tii cฤƒ partea splendidฤƒ ศ™i aventuroasฤƒ รฎncepe de la cascade รฎn amonte. Apa se adรขnceศ™te, sunt locuri รฎn care Mihai nu mai ajungea jos, iar nouฤƒ adulศ›ilor apa ne ajungea pรขnฤƒ la piept. Dar distracศ›ia a fost la cote maxime pentru toศ›i, la fel ศ™i gura pe care o tot cฤƒscam รฎn stรขnga ศ™i-n dreapta. Pot spune cฤƒ a fost unul dintre cele mai impresionante locuri din Albania. Dacฤƒ รฎศ›i place aventura, trebuie sฤƒ vii aici! ๐Ÿ˜

ศšine cont sฤƒ nu intri pe canion dacฤƒ se anunศ›ฤƒ ploi! รŽn partea superioarฤƒ e un baraj care e deschis cรขnd plouฤƒ mult, iar apa รฎn canion poate creศ™te semnificativ.

Lacul Strรซmbec

E un lac pe cรขt de micuศ›, pe atรขt de frumos. รŽl gฤƒseศ™ti la o aruncฤƒturฤƒ de bฤƒศ› de ศ™osea, dar bine ascuns de dรขmbul din faศ›a lui (localizarea aici). E รฎnconjurat de o pฤƒdure de pini, perfectฤƒ pentru o plimbare de relaxare dupฤƒ aventurile prin canion. Motivul pentru care am ศ›inut neapฤƒrat sฤƒ menศ›ionez lacul e faptul cฤƒ de aici e o priveliศ™te superbฤƒ spre munศ›ii Nemรซrรงka ศ™i vรขrful Maja e Papingut (2482 m), cel mai รฎnalt vรขrf din sudul Albaniei.

รŽn acest masiv, oarecum vizavi de lac, peste valea Vjosei, se aflฤƒ…

Cascada Sopotit

Ziua petrecutฤƒ pe munte, pe traseul spre cascadฤƒ, a fost o experienศ›ฤƒ รฎn sine. Bine, nouฤƒ ne plac munศ›ii, dar cred cฤƒ priveliศ™tile de pe traseu ar impresiona pe oricine. Traseul รฎncepe din satul Strรซmbec, unde se ajunge pe un drum pietruit ศ™i รฎngust, noroc cฤƒ nu e prea frecventat. Nu e foarte rฤƒu drumul, dar recomand o maศ™inฤƒ cu gardฤƒ decentฤƒ, pentru siguranศ›ฤƒ. รŽn sat este loc de parcare pe o pajiศ™te, รฎn faศ›a unei case. Acolo e ศ™i indicatorul spre cascadฤƒ, iar timpul menศ›ionat e de 1,5 ore. Traseul nu e marcat, dar poteca e foarte bine bฤƒtutฤƒ ศ™i vizibilฤƒ. Practic, se merge pe firul apei. La scurt timp dupฤƒ intrarea รฎn traseu o sฤƒ dai de un fost apeduct, construit de sฤƒteni pentru alimentarea cu apฤƒ a satului. Probabil a fost o muncฤƒ monumentalฤƒ, o mรขnฤƒ de oameni au sฤƒpat รฎn pฤƒmรขnt ลŸi รฎn stรขncฤƒ, au รฎndiguit ลŸi au betonat, pรขnฤƒ la cascadฤƒ.

Cascada are trei trepte care รฎnsumeazฤƒ 20 m รฎnฤƒlศ›ime. Dar noi nu ne-am oprit aici. Cu niศ™te copii dornici de explorare, nu puteam sฤƒ nu mergem mai sus, pรขnฤƒ รฎn circul glaciar de deasupra cascadei. Poteca urcฤƒ spre stรขnga cascadei, e abruptฤƒ, cu grohotiศ™ care alunecฤƒ, dar micii exploratori au experienศ›ฤƒ prin munศ›ii mari, aศ™a cฤƒ s-au descurcat exemplar. Iar sus, parcฤƒ am ajuns รฎn rai. Un amfiteatru imens s-a deschis รฎn faศ›a noastrฤƒ, cu pereศ›i verticali ศ™i cu vรขrfurile acoperite de nori. O splendoare! ศ˜i o liniศ™teeeee… Nu ai cum sฤƒ nu rฤƒmรขi impresionat de un asemenea peisaj.

Valea Vjosa

De Vjosa probabil ai auzit. Dacฤƒ nu, รฎศ›i spun cฤƒ e cel mai important rรขu al Albaniei, izvorฤƒศ™te din Grecia ศ™i e primul rรขu din Europa declarat parc naศ›ional. Valoarea lui naturalฤƒ e incontestabilฤƒ, dar eu vreau sฤƒ-ศ›i spun despre latura turisticฤƒ a lui. รŽn munศ›ii Pรซrmetului formeazฤƒ un defileu pe care meritฤƒ sฤƒ-l admiri, ศ™i dacฤƒ doar de pe ศ™osea. Dar, dacฤƒ eศ™ti ca noi, atunci o sฤƒ opreศ™ti din loc รฎn loc, o sฤƒ cauศ›i o stรขncฤƒ sฤƒ te caศ›eri ศ™i o sฤƒ faci o grฤƒmadฤƒ de poze. Dacฤƒ asta nu ศ›i-e de ajuns, o sฤƒ vrei sฤƒ faci ศ™i rafting. Pentru asta รฎศ›i recomand echipa Albania Rafting Group, niศ™te adevฤƒraศ›i profesioniศ™ti. Noi am fost pe Osumi cu ei ศ™i a fost wild de tot! ๐Ÿ˜„

Satele tradiศ›ionale albaneze

Nu, nu satele de pe marginea drumului, prin care treci cu maศ™ina. Ci alea cocoศ›ate la cucurigu, unde abia ajungi, ศ™i cei trei oameni care mai locuiesc รฎn ele te รฎntรขmpinฤƒ cu braศ›ele deschise, chiar dacฤƒ nu รฎnศ›eleg nimic din ce spui.

Noi am fost รฎn Malรซshovรซ ศ™i Limar, din lanศ›ul muntos Trebeshinรซ-Dhรซmbel-Nemรซrรงkรซ, ศ™i รฎn Benjรซโ€“Novoselรซ, deasupra canionului Lengarica. Toate ne-au plฤƒcut, parcฤƒ ne-am รฎntors รฎn timp. Cฤƒsuศ›e construite รฎn totalitate din piatrฤƒ, cรขteva oi ศ™i niศ™te pฤƒsฤƒri ne-au รฎntรขmpinat sus รฎn creierii munศ›ilor. รŽn Benjรซโ€“Novoselรซ am รฎntรขlnit un profesor pensionat care ne-a primit รฎn curtea lui ศ™i ne-a oferit smochine caramelizate, un deliciu! รŽn rest, peste tot domneศ™te liniศ™tea ศ™i parcฤƒ timpul s-a oprit รฎn loc.

รŽศ›i recomand sฤƒ vizitezi aceste sate dacฤƒ vrei sฤƒ vezi adevฤƒrata faศ›ฤƒ a vechii Albanii. Dar doar dacฤƒ ai maศ™inฤƒ 4×4 ศ™i gardฤƒ รฎnaltฤƒ, pentru cฤƒ altfel riศ™ti sฤƒ rฤƒmรขi pe acolo mai mult decรขt ศ›i-ai planificat.

Oraศ™ul Tepelenรซ ศ™i รฎmprejurimile

Aflat la 42 km de Pรซrmet, Tepelenรซ e un oraศ™ la fel de drฤƒguศ›, cu o priveliศ™te senzaศ›ionalฤƒ asupra Vjosei. Valea se vede frumos ศ™i de la castelul Ali Pasha din oraศ™, dar pentru o perspectivฤƒ mai largฤƒ urcฤƒ la Cimitirul Martirilor. De acolo se deschide unghiul ศ™i se vede tot oraศ™ul, cu Vjosa cum ศ™erpuieศ™te pe lรขngฤƒ el.

Puศ›in mai departe de castel poศ›i merge sฤƒ vezi apeductul lui Ali Pasha, construit pentru a duce apฤƒ la castel. Nu e din vremea romanilor, dar e destul de spectaculos. Iar dacฤƒ treci pe cealaltฤƒ parte ศ™i mergi puศ›in pe potecฤƒ, ajungi la niศ™te tuneluri exact ca ale noastre din Banat, sฤƒpate de oameni รฎn stรขncฤƒ pentru a putea ajunge la vale din satele de sus.

Mai sus pe drum poศ›i ajunge la Ujevara e Peshturรซs, o cascadฤƒ frumoasฤƒ cu un pod natural. Maศ™ina se lasฤƒ รฎn ศ™a, iar de acolo coboarฤƒ o potecฤƒ printr-un canion abrupt, dar e realizabil dacฤƒ nu ai douฤƒ picioare stรขngi. Cascada are mai multe trepte, iar poteca duce pรขnฤƒ la mijlocul ei, de unde se vฤƒd douฤƒ trepte deasupra ศ™i una dedesubt. Se poate ajunge ศ™i la baza ei, dar noi am considerat cฤƒ e mai sigur sฤƒ nu riscฤƒm cu copiii.

Oraศ™ul Gjirokastรซr

Well, ฤƒsta e un oraศ™ pe care nu vrei sฤƒ-l ratezi, crede-mฤƒ. E poate cel mai frumos oraศ™ tradiศ›ional din Albania. Nu degeaba a fost inclus รฎn UNESCO. Cฤƒsuศ›ele รฎn stil otoman รฎngrฤƒmฤƒdite รฎn coasta dealului ศ™i cetatea care troneazฤƒ รฎn vรขrf au priveliศ™ti largi spre tot oraศ™ul ศ™i zona รฎnconjurฤƒtoare. Meritฤƒ din plin sฤƒ faci cei 62 km din Pรซrmet. Noi i-am fฤƒcut de douฤƒ ori, pentru cฤƒ am prins Festivalul Naศ›ional de Folclor รฎn Gjirokastรซr (mai multe poze aici), ceva ce nu avem prea des ocazia sฤƒ vedem.

Aici am vizitat, evident, cetatea, pentru cฤƒ mami ศ™i Alex sunt mari pasionaศ›i de cetฤƒศ›i, ศ™i Casa Zekate, o culฤƒ tradiศ›ionalฤƒ otomanฤƒ, transformatฤƒ รฎn muzeu. Asta pe lรขngฤƒ plimbฤƒrile prin bazar ศ™i ziua, ศ™i noaptea. Am scris ศ™i un articol separat despre oraศ™ aici.

Unde sฤƒ te cazezi รฎn Pรซrmet

Dacฤƒ ai atรขtea locuri faine de vฤƒzut pe aici, ai nevoie ศ™i de o cazare pe mฤƒsurฤƒ, nu? Ei bine, o gฤƒseศ™ti la Apartamentul Clara. Apartamentul se aflฤƒ la 3 minute pe jos de centru, la parterul unui bloc nu foarte aspectuos. Dar ศ™tii cum se spune, nu judeca o carte dupฤƒ coperte. ๐Ÿ˜‰

Apartamentul e nou-nouศ›, proaspฤƒt renovat ศ™i deschis turiศ™tilor รฎn primฤƒvara anului 2023. Are un dormitor รฎncฤƒpฤƒtor, cu un pat matrimonial, un dulap, o comodฤƒ ศ™i un televizor. Am dormit ca un bebeluศ™, salteaua e foarte comodฤƒ, iar roletele ne-au fฤƒcut รฎntuneric รฎn camerฤƒ, sฤƒ nu ne trezeascฤƒ soarele la ora 6.

รŽn living mai este un colศ›ar extensibil, deci pot dormi lejer doi adulศ›i ศ™i 2-3 copii. ศ˜i aici este un televizor, o mฤƒsuศ›ฤƒ de cafea ศ™i frigiderul. Bucฤƒtฤƒria e open space ศ™i e utilatฤƒ cu absolut tot ce am avut nevoie: plitฤƒ cu inducศ›ie, farfurii, pahare, tacรขmuri, cratiศ›e, fierbฤƒtor de apฤƒ ศ™i de cafea, zahฤƒr, sare, prosoape de hรขrtie, detergent de vase… absolut tot.

Masa e tot รฎn living, รฎntr-o niศ™ฤƒ, lรขngฤƒ intrare. Mi s-a pฤƒrut aศ™ezatฤƒ foarte bine, astfel รฎncรขt sฤƒ nu incomodeze nici intrarea ศ™i nici sฤƒ nu รฎncarce livingul. E suficient de mare pentru 4 persoane, am avut loc berechet. Mai trebuie neapฤƒrat sฤƒ-ศ›i spun cฤƒ รฎn Apartamentul Clara vei gฤƒsi ศ™i o maศ™inฤƒ de spฤƒlat, foarte utilฤƒ pentru cรขnd eศ™ti รฎn vacanศ›ฤƒ cu copiii, ศ™i douฤƒ aparate de aer condiศ›ionat, ca sฤƒ ai parte de tot confortul. Este ศ™i loc de parcare chiar รฎn faศ›a geamului, pentru cei care vin cu maศ™ina.

Proprietara apartamentului, Marsida, e albanezฤƒ de origine, dar acum locuieศ™te รฎn Romรขnia, deci bariera lingvisticฤƒ nu va fi o problemฤƒ. รŽn Pรซrmet este o doamnฤƒ care are grijฤƒ de apartament ศ™i oferฤƒ cheia turiศ™tilor. Ea nu ศ™tie decรขt albanezฤƒ, dar nici nu am avut nevoie sฤƒ comunicฤƒm cu ea. Tot ce am avut de discutat am discutat direct cu Marsida, pe internet, pentru cฤƒ wi-fi-ul merge brici รฎn apartament. Aศ™adar, dacฤƒ vreศ›i o rezervare, o puteศ›i contacta direct, cu toatฤƒ รฎncrederea.

Pฤƒrerea micilor exploratori

Evident cฤƒ ne pasฤƒ ศ™i de pฤƒrerea copiilor, pentru cฤƒ vrem sฤƒ รฎmpฤƒcฤƒm cรขt mai mult dorinศ›ele lor ศ™i ale noastre. Aศ™a cฤƒ hai sฤƒ-ศ›i spun ce au avut ei de zis despre sฤƒptฤƒmรขna petrecutฤƒ รฎn Pรซrmet.

Mihai (7 ani): “Cele douฤƒ cascade mi-au plฤƒcut foarte mult. Am intrat รฎn cascade ศ™i am fฤƒcut bฤƒiศ›ฤƒ รฎn ele. Mi-a plฤƒcut noroiul de pe canion. La cazare mi-a plฤƒcut pentru cฤƒ avea un ceainic ศ™i o cutiuศ›ฤƒ pentru pรขine ศ™i m-am jucat cu ele. La piscinuศ›e รฎmi amintesc cฤƒ ne-a ajuns invazia de ศ›รขnศ›ari (am รฎnghiศ›it vreo doi) ศ™i am sฤƒrit din fugฤƒ รฎn apฤƒ ศ™i apa era foarte caldฤƒ.”

Alex (11 ani): “Mi-a plฤƒcut canionul, zona cea mai รฎngustฤƒ a canionului, ศ™i cascada unde am fฤƒcut eu foarte puศ›in baie ศ™i tati a fฤƒcut mai mult. ศ˜i piscinuศ›ele de la Bรซnjรซ. Aaaaaaa ศ™i apeductul, cum am putut sฤƒ uit de el? ศ˜i cascada Sopotit, mi-a plฤƒcut cฤƒ am mers รฎn cฤƒldarea aia mare. Dar cel mai mult de la cascadฤƒ mi-a plฤƒcut apeductul. ศ˜i sฤƒtucul din care am pornit spre cascadฤƒ, unde mami a intrat รฎn casa abandonatฤƒ sฤƒ culeagฤƒ corcoduศ™e (guilty ๐Ÿ˜†). Cam tot mi-a plฤƒcut, nu am ce sฤƒ nu-mi placฤƒ.”

Aศ™a-i cฤƒ te-am fฤƒcut sฤƒ cauศ›i pe Maps unde e Pรซrmet? Aศ™a-i cฤƒ vrei sฤƒ ajungi aici รฎn urmฤƒtoarea vacanศ›ฤƒ รฎn Albania? Nu mฤƒ mir, ศ™i noi vrem sฤƒ ne รฎntoarcem aici. Indiferent dacฤƒ eศ™ti pasionat de activitฤƒศ›i รฎn aer liber, istorie sau pur ศ™i simplu vrei sฤƒ te relaxezi รฎntr-un cadru natural spectaculos, Pรซrmet este un loc รฎn care vei gฤƒsi tot ceea ce-ศ›i poศ›i imagina pentru o experienศ›ฤƒ de neuitat. Nu degeaba sloganul lor e โ€žรŽn afarฤƒ de plajฤƒ, avem de toateโ€!

Dacฤƒ ศ›i-a plฤƒcut articolul nostru, ne poศ›i susศ›ine pagina distribuindu-l. Iar dacฤƒ รฎศ›i place de noi, te poศ›i abona la newsletter ศ™i ne poศ›i urmฤƒri pe Facebook ศ™i pe Instagram. Informaศ›ii suplimentare despre Albania poศ›i gฤƒsi pe grupurile Forum Albania ศ™i Vacanศ›e รฎn Albania.

Explorฤƒri plฤƒcute!

4 thoughts on “๐™ถ๐š‘๐š’๐š ๐š๐šŽ ๐šŒ๐šŠ๐š•๐šŠ๐š๐š˜๐š›๐š’๐šŽ ๐š’๐š— ๐™ฟ๐šŽ๐š›๐š–๐šŽ๐š, ๐š๐š’๐šŠ๐š–๐šŠ๐š—๐š๐šž๐š• ๐šŠ๐šœ๐šŒ๐šž๐š—๐šœ ๐šŠ๐š• ๐™ฐ๐š•๐š‹๐šŠ๐š—๐š’๐šŽ๐š’

Leave a comment