Cu copiii în Banatul Montan: Calea ferată Oravița-Anina

plus ce am mai descoperit pe drum

Cred că deja ştiţi cu toţii că avem un mare pasionat de trenuri în familie, şi anume Alex. Ca să-i facem pe plac (şi lui, dar şi nouă) am decis să-l ducem să vadă cea mai veche cale ferată din sud-estul Europei şi prima cale ferată montană din România. Exact, Oraviţa-Anina !

Muzeul locomotivelor pe abur din Reşiţa

Am pornit de acasă cu noaptea în cap, ca să ajungem în timp util, aşa că la ora 8 dimineaţa eram deja în Reşiţa, unde am făcut o oprire la muzeul locomotivelor pe abur. E un muzeu foarte fain, în aer liber, un muzeu pe şine, o lecţie de istorie.

Muzeul e împărţit în trei categorii, fiecare conţinând un anume set de locomotive. Primele sunt cele mai vechi, cu ecartament mic. Pe rândul al doilea sunt cele de vechime medie, cu ecartament normal şi mărimi medii, iar pe ultimul rând sunt locomotivele ce datează din ani mai recenţi (dacă se poate spune aşa), mai masive şi mai puternice.

O diferenţă semnificativă între prima, cea mică, şi ultima, cea masivă, e ilustrată în poza de mai jos, însă pentru a clarifica diferenţa vă spun că cea mică, cu două roţi şi ecartament mic, atingea “iuţeala maximă” de 11 km/h, iar cea masivă, cu roţi de 2 m înălţime şi ecartament normal, atingea o viteză maximă de 110 km/h.

Muzeul Banatului Montan din Reşiţa

Am făcut apoi o vizită la Muzeul Banatului Montan, tot în Reşiţa. E un muzeu foarte interesant. La demisol era o expoziţie cu tot felul de roci şi minerale, foarte frumoase. Apoi am urcat spre etajele superioare şi ne-am plimbat printre unelte vechi de minerit, hărţi vechi, mostre ale pieselor din care s-a construit Turnul Eiffel (fabricate la Reşiţa), machete de macarale, vapoare şi tot felul de aparate şi motoare care i-au fascinat pe băieţi, mai ales pe cel mare 🙂

Calea ferată Oraviţa-Anina

După vreo două ore bune petrecute în muzeu, am luat drumul Oraviţei. Am ajuns numai bine ca să prindem trenul. Am mers doar eu cu copiii, Cristi a fost drăguţ şi a mers cu maşina până în Anina, unde ne-a aşteptat la gară. Am făcut asta ca să nu parcurgem traseul dus-întors, fiindcă voiam să ajungem să vedem şi trenul cum trece pe viaductul Schlucht şi intră în tunel. Dacă puteţi, vă recomand să faceţi asta, merită din plin. O puteţi face şi dacă rămâneţi o noapte în Anina şi luaţi a doua zi trenul înapoi spre Oraviţa, dacă nu vreţi să vă despărţiţi.

Câteva detalii despre acest traseu: Traseul este supranumit Semmeringul Bănăţean” datorită asemănării dintre acesta şi calea ferată Semmering din Austria. Are o lungime de 34 km şi o diferenţă de nivel de 340 m. Are în total 10 viaducte cu o lungime totală de 843 m şi 14 tuneluri într-o lungime totală de 2084 m. Cel mai înalt viaduct e Jitin, cu o înălţime de 37 m, iar cel mai lung tunel e Gârlişte, cu o lungime de 660 m. Toate aceste tuneluri au fost săpate manual, fără ajutorul utilajelor, care pe vreme aceea lipseau cu desăvârşire. Ajunşi la faţa locului şi ştiind asta, ne-am dat seama ce muncă monumentală au făcut aceşti oameni… Unele tuneluri au fost săpate în stâncă şi au rămas aşa, fără a mai fi consolidate. Mai multe detalii puteţi citi aici.

Trenul pleacă din Oraviţa la ora 11:15 şi ajunge în Anina la 13:15, iar returul porneşte din Anina la 14:40 şi ajunge în Oraviţa la 16:40. Preţul biletului e unic, 14 lei de persoană. Biletele se pot cumpăra şi din gară sau din tren, dar vă recomand să cumpăraţi online în prealabil, ca să fiţi siguri că nu rămâneţi fără loc, fiindcă în weekend e destul de aglomerat.

Centrul Cultural Muzeistic Anina

Şi dacă alegeţi să parcurgeţi traseul dus-întors în aceeaşi zi, şi dacă alegeţi să rămâneţi peste noapte în Anina, vă recomandăm cu căldură să vizitaţi noul Centru Cultural Muzeistic Anina. Îl găsiţi aici. Pun link cu adresa fiindcă noi ne-am cam învârtit puţin până am dat de el. Muzeul cuprinde exponate vechi, din viaţa de zi cu zi a oraşului, o colecţie de minerale şi roci cu fosile. Mai sunt şi două highlights. Unul e copia craniului celui mai bătrân om din Europa, estimat la 40.000 de ani. Craniul a fost descoperit în Peştera cu Oase din munţii Aninei şi originalul se află în colecţia Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj. Al doilea highlight e macheta căii ferate Oraviţa-Anina, pe care puteţi admira cum se plimbă trenuleţele pe viaducte şi prin tuneluri. E deosebit şi pentru copii, dar şi pentru adulţi. Iar ghidul e un tip de milioane! Cum eram singurii vizitatori, ne-a povestit foarte multe despre istoria oraşului şi despre exponate. Se vede că e pasionat de ce face 🙂

Iar recent am aflat că au început lucrările de renovare la mina Anina, care va fi transformată în cel mai mare muzeu al mineritului din ţară. Proiectul ar trebui să fie finalizat la sfârşitul anului viitor. Odată cu el se va adăuga încă un obiectiv ce merită vizitat în Anina şi în minunata zonă a Banatului Montan. Abia aşteptăm să-l vedem!

Recomandare de cazare – Casa Zina

Casa Zina e căsuța minunată care ne-a găzduit timp de o săptămână în aventurile noastre de toamnă prin Valea Almăjului. Se află în Lăpușnicu Mare, amplasată perfect în centrul zonei noastre de interes. E o căsuță veche, dar renovată cu gust, pentru a fi pe placul turiștilor moderni. Casa Zina are două dormitoare și un living, o baie mare, o bucătărie mare, un hol și mai mare și două curți, una în față și una în spate. E perfectă pentru două familii sau una mai numeroasă. În total are 6 locuri în dormitoare, plus o canapea extensibilă în living. Dar despre căsuța asta specială am scris un articol separat, pe care te invit să îl citești.

Alte obiective de vizitat cu copiii în Banatul Montan:

Sperăm că v-am stârnit interesul pentru această regiune a țării, cu un potenţial turistic incredibil, care începe să fie tot mai bine promovat și mai căutat.

Dacă ți-a plăcut articolul nostru, ne poți susține pagina distribuindu-l. Iar dacă îți place de noi, te poți abona la newsletter și ne poți urmări pe Facebook și pe Instagram.

Explorări plăcute !

3 thoughts on “Cu copiii în Banatul Montan: Calea ferată Oravița-Anina

Leave a comment