🌹Wild Rose House – Trandafirul dintre munți🌹

Wild Rose House

Pensiunea ta din inima Maramureșului ❤️

Pentru că Maramureșul nu poți să-l vezi în doar câteva zile și cu o singură cazare, noi am ales două, una în Breb (despre care am povestit aici) și a doua în Borșa Complex. De ce tocmai Borșa Complex? Pentru că, după cum ne știți, ne plac munții și voiam să fim cât mai aproape de bază, să nu pierdem timpul cu drumurile cu mașina. Complexul turistic Borșa nu e totuna cu orașul Borșa. Se află la aproximativ 12 km de oraș și e de fapt stațiunea, unde sunt pârtiile de schi, telescaunul și telegondola.

Aici sunt foarte multe pensiuni, pe toate gusturile și pentru toate bugetele, că doar e stațiune. Nici nu știi ce să alegi dintre ele, nu? De fapt, tu știi deja, pentru că citești acest articol, în care o să-ți spun de ce îți dorești să mergi și tu unde am fost noi, la Wild Rose House.

Totul a început din dorința proprietarei, Roza, de a nu lăsa în uitare casa care i-a aparținut tatălui ei, inginer silvic în Borșa. Așa s-a născut ideea de a face această pensiune superbă, din lemn, în care coarnele de cerb pe care le găsim la tot pasul poartă amintirea tatălui Rozei. Pe lângă asta, pensiunea se află probabil în cel mai potrivit loc din stațiune, pe valea care coboară de la cascada Cailor, exact între telescaun și telegondolă, cu o priveliște superbă spre munți.

Wild Rose House e alegerea potrivită dacă mergeți în gașcă, pentru că pensiunea se închiriază integral. Are în total 3 camere cu pat matrimonial și un apartament format din două camere, una cu pat matrimonial și cealaltă cu două paturi de o persoană. Deci în total poate găzdui 10 adulți și 4 copii. Fiecare cameră are baie proprie, una mai frumoasă decât cealaltă.

La parter e bucătăria, utilată modern, cu tot ce e nevoie pentru a vă gospodări singuri: plită, cuptor cu microunde, aparat de cafea, fierbător de apă, mașină de spălat vase și veselă suficientă pentru toți. Frigiderul nu e în bucătărie, în schimb e un frigider mare pe terasă, iar fiecare cameră are câte un frigider micuț, astfel că nu trebuie să te cerți cu ceilalți pentru loc pe rafturi 😄

Tot la parter avem două camere duble și un living foarte spațios, cu două canapele și o masă pentru 10 persoane, un televizor mare și, distracția copiilor (indoor, când nu se jucau la locul de joacă din exterior), un șemineu superb! Nu lipsesc nici coarnele de cerb, cum ți-am spus. Dau un farmec de cabană de vânătoare 🙂

Aici ne-a așteptat Roza, foarte drăguță, cu o masă îmbelșugată în seara în care am ajuns. Ne-a pregătit supă de tăiței, păstrăv cu mămăliguță și gogoși (care ne-au amintit de mâncarea delicioasă de la Dolina Village). Dacă ai copii, sigur știi că nu dai greș cu așa ceva, dacă vrei să măcânce copiii, dă-le supă de tăiței! 😂 Așa au fost și ai noștri, direct la masă au sărit când au văzut ce-i așteaptă! Iar în următoarea seară am primit mâncare la ceaun, gătită tot de familia Rozei, un deliciu și asta. Noroc că n-am stat mai mult, că ne îngrășam 😁

Poți gusta și tu din aceste bunătăți gătite de Roza și familia ei dacă alegi să petreci aici un sejur, dar trebuie să specifici asta dinainte și să știi că, evident, costă mai mult.

La etaj e o bibliotecă mare, cu cărți rămase de când locuia acolo tatăl Rozei. Am apucat să răsfoim câteva, cât timp Cristi făcea poze 😀 Mihai și-a găsit o carte de povești, iar Alex, o carte foarte interesantă, cu întrebuințări mai puțin obișnuite ale lucrurilor banale, cum ar fi clamele pentru rufe sau lămâile.

Aici mai e o cameră dublă și apartamentul de care spuneam mai sus. În plus, tot aici e și un balcon mare, pe toată lungimea casei, unde îți poți bea cafeaua cu priveliște direct spre munte.

În fața casei, în curte, o să găsești un loc mare de parcare, un avantaj în stațiune, pentru că stau foarte prost cu locurile de parcare. Deci poți lăsa mașina aici în siguranță, cât timp faceți drumeții sau schiați. Ți-am zis că pensiunea e aproape de telescaun și telegondolă, nu?

Și tot în curte e și un mic loc de joacă pentru copii, acoperit, ca puiuții să se poată juca liniștiți chiar dacă plouă afară 🙂

Și acum să-ți spun despre cel mai mare regret al meu. Faptul că am găsit pe terasa pensiunii un super ciubăr cu jacuzzi, cu priveliște spre munți, dar de care n-am putut să ne bucurăm, pentru că nu aveam costumele de baie la noi. Cine să se gândească să-și pună costum de baie când de acasă pleacă cu ideea de drumeții pe munte? Well, tu o să te gândești, pentru că acum știi de la mine și sigur n-o să uiți acasă costumul de baie când mergi acolo.

Prețul pentru această cabană superbă diferă în funcție de numărul de persoane și de perioadă. O poți contacta direct pe Roza la adresa de mail sau numărul de telefon din antet și ea îți va crea cele mai bune oferte pentru familia ta. 😍

Așa-i că te-am făcut să vrei să-ți duci gașca de prieteni la Wild Rose? Dacă încă ești în dubii, hai să-ți spun ce poți vizita de aici.

Dacă nu ești foarte sportiv de fel, dar vrei totuși să vezi niște peisaje minunate, poți lua telescaunul sau/și telegondola pentru o tură până sus. Telescaunul costă 25 de lei pentru persoanele peste 12 ani și 15 lei pentru copiii între 5 și 12 ani. Copiii sub 5 ani au gratuit. Telegondola costă 25 de lei pentru persoanele peste 12 ani și 20 de lei pentru copiii între 6 și 12 ani. Copiii sub 6 ani au gratuit.

De la capătul telescaunului poți merge la Cascada Cailor, cea mai înaltă cascadă accesibilă din țară, cu o cădere de 90 m și o înălțime totală, cu canion cu tot, de aproximativ 250 m. La cascadă se poate ajunge și urcând pe potecă, direct de la pensiune. Dacă tot ai urcat cu telescaunul, recomand și o plimbare lejeră până la lacul Știol. Dacă mergi primăvara, te va întâmpina un covor superb, violet, de brândușe, iar pe fundal, crestele cu zăpadă. Priveliștea e de vis!

Dacă ești aventuros și îți plac drumețiile, poți urca până pe vârful Pietrosu, cel mai înalt din Carpații Orientali, dar ține cont că va fi o zi foarte plină, pentru că diferența de nivel pe care trebuie s-o urci și apoi s-o cobori e de 1300 m. Noi nu am urcat acum, pentru că era multă zăpadă pe sus și nu aveam echipament de alpinism de iarnă.

Drumeții la fel de frumoase, dar mai lejere, se pot face și în munții Maramureșului, cu priveliști largi spre întreaga creastă a Rodnei.

Alte locuri frumoase care nu trebuie ratate sunt Săpânța cu Cimitirul Vesel și cea mai înaltă biserică de lemn din lume, Săpânța-Peri, Sighetu Marmației cu Muzeul Satului Maramureșean și Memorialul Victimelor Comunismului, Mocănița, mănăstirea Bârsana și muuulte biserici de lemn, unele dintre ele incluse în patrimoniul UNESCO. În mod deosebit ne-a plăcut Cascada Cheilor din Cormaia, o vale cu multe cascade și amenajată cu scări, foarte asemănătoare cu Canionul 7 Scări.

Sper că ți-am trezit interesul pentru această regiune în care tradițiile încă sunt vii și în care parcă timpul stă pe loc, îmbiindu-te la relaxare, liniște și deconectare. Aici poți îmbina perfect drumețiile cu tradiționalul, învățând, și tu, și copiii, despre natură, cultură și istorie, toate în același loc.

Dacă ți-a plăcut articolul nostru, ne poți susține pagina distribuindu-l. Iar dacă îți place de noi, te poți abona la newsletter și ne poți urmări pe Facebook și pe Instagram.

Explorări plăcute !

Leave a comment